قبل از انجام دادن آزمایش از شرایط انجام دادن آن آگاهی لازم را بدست بیاورید
ناشتایی مورد نیاز برای تست هایی که احتیاج به ناشتایی دارد به معنی عدم خوردن یا آشامیدن به استثنای آب قبل از انجام تست حداقل 9 ساعت و حداکثر 12 ساعت ساعت می باشد (بیشتر ۱۴ ساعت نباید ناشتا بود.)
بهتر است که زمان ناشتایی در هنگام شب باشد. (به عنوان مثال ۸ شب الی ۸ صبح و یا ۷ شب تا ۷ صبح و ...)
برای مصرف داروها، مکمل های غذایی و ویتامینی در زمان ناشتایی نیاز است که حتما از پزشک مربوطه سؤال کنید (اما اغلب نیاز است فرد داروهای خود را طبق دستور پزشک به طور معمول استفاده نمایید).
برای برخی از تست های آزمایشگاهی از جمله قند خون، چربی ها، آنزیم ها و عناصری از جمله آهن، نیاز است فرد ناشتا باشد.
خوردن هر گونه آب میوه، چای، قهوه و مصرف الکل در مدت زمان ناشتایی ممنوع می باشد. جویدن آدامس، سیگار کشیدن، ورزش شدید در مدت زمان ناشتایی ممنوع می باشد.
رایج ترین کاربرد آزمایش مدفوع تشخیص انواع مختلف انگل های بیماری زا در روده است. افرادی که تحت آزمایش مدفوع قرار می گیرند باید برای مدت ۷ تا ۱۰ روز پیش از انجام این آزمایش از درمان با روغن کرچک با روغن های معدنی، بیسموت منیزیم، ترکیبات ضد اسهال تنقیه با باریوم و مصرف آنتی بیوتیک ها خودداری نمایند. بهتر است این آزمایش در سه نوبت انجام شود نمونه مدفوع باید مستقیما در ظرفی که از طرف آزمایشگاه در اختیار بیمار قرار می گیرد جمع آوری شود. اگر بیمار بستری است نمونه را در یک ظرف خشک جمع آوری نموده و سپس با استفاده از چوب مخصوص (آبسلانگ)، نمونه را به ظرف نگهدارنده برچسبدار منتقل نمایید. در صورت مشاهده کرم و هر گونه مورد مشکوک به آزمایشگاه اطلاع دهید. نمونه مدفوع نباید با ادرار یا آب آلوده شود زیرا ادرار می تواند برخی از انگل های فعال را از بین ببرد. بیماران باید نمونه جمع آوری شده را خصوصا در موارد مشکوک به اسهال خونی بلافاصله به آزمایشگاه ارسال کنند. اگر انجام آزمایش حداکثر تا ۳۰ دقیقه پس از جمع آوری نمونه امکانپذیر نباشد، لازم است تا نمونه در یخچال قرار داده شود.
آزمایش بر روی مایع منی به منظور تشخیص علت نازایی در مردان مورد استفاده قرار می گیرد. نمونه باید ترجیحا در آزمایشگاه تهیه شود و چنانچه این امر ممکن نباشد، نمونه باید در مدت کمتر از ۱۰ دقیقه به آزمایشگاه تحویل داده شود. در هنگام تحویل نمونه به آزمایشگاه، زمان دقیق جمع آوری آن را به مسئول پذیرش اعلام نماید. نمونه باید پس از ۳ تا ۵ روز پرهیز از نزدیکی با انزال تهیه شود و نمونه هایی که بیش از دو روز و پس از هفت روز از آخرین نزدیکی جمع آوری شود. برای انجام آزمایش مناسب نیست. وجود تب در خلال ۳ روز پیش از انجام آزمایش نتیجه را تحت تأثیر قرار می دهد. بهترین نمونه منی نمونه است که از طریق تحریک مصنوعی تهیه شده بدون استفاده از صابون و با دست کمی نمناک نمونه تهیه و در ظرف مخصوصی که از طرف آزمایشگاه در اختیار شما قرار داده شده است، جمع آوری می گردد. نمونه جمع آوری شده توسط کاندوم برای آزمایش مناسب نیست. باید دقت شود که تمامی نمونه منی در ظرف مخصوص ریخته شود زیرا چنانچه فقط قسمتی از نمونه در اختیار آزمایشگاه قرار داده شود باعث بدست آمدن نتیجه غیرواقعی خواهد شد. قبل از ریختن نمونه به داخل ظرف بهتر است با در دست گرفتن ظرف دمای آن را به نزدیک درجه حرارت بدن (۳۷ درجه سانتیگراد) برسانید. از قرار دادن نمونه در حرارت های کمتر از صفر درجه و بالاتر از ۴۰ درجه سانتیگراد خودداری نموده و سعی کنید تا زمان تحویل نمونه به آزمایشگاه آن را در دمای نزدیک به حرارت بدن (۳۷ درجه سانتیگراد) نگهداری کنید. (زیربغل) نمونه ای که از زمان جمع آوری آن بیش از یک ساعت گذشته باشد فاقد ارزش است.
از زمان تزریق تست تا 72 ساعت هیچگونه تحریک یا خارش در محل تزریق نباید صورت بگیرد و حتما خود شخص در تاریخ تعیین شده برای خواندن تست به آزمایشگاه مراجعه کند.
رعایت شرایط انجام تست پرولاکتین بسیار مهم می باشد.
ترجیحا ۱۲ ساعت ناشتا باشید.
توصیه می گردد زمان نمونه گیری صبح باشد.
زمان مراجعه به آزمایشگاه ۳-۴ ساعت بعد از بیدار شدن و تا قبل از ۳۰: ۱۰ صبح باید انجام شود.
در روز نمونه گیری از ورزش کردن خودداری شود.
در صورت استفاده از داروی خاص، آزمایشگاه را مطلع سازید.
از شب قبل تحریکات جنسی نداشته باشید.
توصیه می گردد در زمان نمونه گیری استرس نداشته باشید. زیرا استرس باعث نتایج بالای کاذب خواهد شد.
قبل از نمونه گیری به مدت ۳۰ دقیق آرام و بدون استرس در جایی بنشینید و بیمار شب قبل از آزمایش خواب کافی و راحت داشته باشد.
این آزمایش برای تشخیص زودهنگام بزرگی یا سرطان پروستات درخواست می شود و انجام آن از پنجاه سالگی ( و درصورت داشتن مشکلات و سرطان پروستات در خانواده از چهل سالگی ) به طور منظم و حداقل سالی یکبار توصیه می شوند.
یک هفته قبل از نمونه گیری بیمار نباید معاینه مقعدی (Digital rectal exam ) معاینه پروستات ، ماساژ پروستات و بیوبسی پروستات شده باشد، زیرا ممکن است سبب افزایش موقت PSA گردد. 2) 48 ساعت قبل از تست PSA
دوچرخه سواری ن، موتورسواری، راندن تراکتور و سایر موارد که به لگن فشار وارد می کند.
فعالیت شدید بدنی به خصوص مواردی که به ناحیه پروستات فشار وارد می کند مثل اسب سواری، کاراته
تماس جنسی و انزال نداشته باشید
در صورت هرگونه عمل و لوله گذاری مجرا(Catheter ) و اقدامات تشخیصی مثانه یا پروستات ( به خصوص بیوبسی پروستات ) باید انجام تست PSA را تا 6 هفته به تعویق انداخت.
از شب قبل تحریکات جنسی نداشته باشید.
در صورت عفونت مجرای ادراری 6 هفته بعد از تمام شدن آنتی بیوتیک ها، اقدام به انجام تست شود.
شیمی درمانی و نیز داروهای اندروژنی بر میزان PSA تاثیر می گذارند و لازم است حتما بیمار با پزشک مربوطه مشورت نماید و آزمایشگاه و پزشک معالج را مطلع نماید.