آزمایش پرولاکتین

آزمایش پرولاکتین

آزمایش پرولاکتین

612,240 ریال

آزمایش پرولاکتین زمانی که علائم افزایش پرولاکتین مثل مشکلات بینایی و سردرد یا در بررسی ناباروری، ماکروپرولاکتینمی یا موقعی که در آقایان میزان تستوسترون...

لزوم درخواست آزمایش:

 موقعی آزمایش درخواست می شود که علائم افزایش پرولاکتین مثل مشکلات بینایی و سردرد یا در بررسی ناباروری، ماکروپرولاکتینمی یا موقعی که در آقایان میزان تستوسترون پائین باشد و در خانم ها ترشح شیر بی دلیل و عدم وجود عادت ماهیانه دیده شود.

شرایط انجام آزمایش:

شرایط خاصی ندارد 

آزمایش بر روی خون وریدی در حد 2ml قابل انجام است.

پرولاکتین هورمونی است که نقش اصلی آن تحریک ترشح شیر از پستان می باشد. بطور طبیعی در جریان بارداری و بلافاصله بعد از زایمان مقدار آن افزایش می یابد و بطور طبیعی در آقایان و خانم های غیر باردار مقدار آن کم است.

پرولاکتین از قسمت قدامی غده هیپوفیز ترشح می شود این غده به اندازه حبه انگور می باشد و در قاعده جمجمه قرار دارد. کنترل تولید پرولاکتین توسط استروژن و دوپامین موجود در مغز صورت میگیرد. در جریان بارداری هورمون های پرولاکتین، استروژن و پروژسترون سبب تکامل پستان و ترشح شیر می شوند. بعد از زایمان، پرولاکتین به ترشح شیر و تداوم آن کمک می کند و در صورتیکه خانمی به نوزاد خود شیر ندهد پرولاکتین سریعا به سطح قبل از بارداری بر می گردد. مکیدن پستان توسط نوزاد نقش مهمی در آزاد شدن پرولاکتین دارد.

شایع ترین علت افزایش غیر طبیعی پرولاکتین پرولاکینوما است. تومور غده هیپوفیز که از شایع ترین تومورهای هیپوفیز بوده و اغلب موارد خوش خیم است. علائم این تومور شامل اثر غیر متعارف هورمون مثل ترشح شیر در خانم غیر باردار و به ندرت در آقایان و اثر فشاری آن ناشی از اندازه و محل تومور می باشد. که می تواند به عصب بینایی فشار آورده و مشکلات بینایی ایجاد کند و باعث سردرد شود. در خانم ها پرولاکتینوما سبب نازایی و اختلال عادت ماهیانه می شود و در آقایان باعث کاهش تدریجی میل و ناتوانی جنسی می شود.

  • نام تست: Prolactin
  • نام اختصاری: PRL
  • کد ملی: 801450
  • کد لوئینک: 020568-200
  • نرخ آزاد: 612,240 ریال

نظرات مراجعین

ثبت نظرات

امتیاز شما به این تست