امروزه با فراگیر شدن بیماری دنگی، آزمایش تب دنگی بایستی توسط پزشکان تجویز شود. آزمایش ها شامل آزمایش های NS1 و IgM یا آزمایش های PCR و IgM می باشد.
در افراد مبتلا به تب که در مناطق شيوع بیماری ويروس دنگي زندگي مي كنند و یا افرادي كه به تازگي به این مناطق سفر کرده اند، پزشکان بايستي احتمال بیماری دنگی را در نظر بگیرند. علائم رایج بیماری دنگی علاوه بر تب، سردرد شدید، درد پشت كاسه چشم، درد عضلانی و مفاصل، بثورات ماکولوپاپولر یا راش می باشد. برای تشخیص اين بیماری، پزشکان آزمایش های NS1 و IgM و یا آزمایش های PCRو IgM را تجویز می نمايند. اگر فردي مشکوک به تب دنگی باشد، پزشکان بايستي بلافاصله و بدون منتظر ماندن تا آماده شدن نتایج آزمایش تب دنگی، درمان مناسب را برای این بیماری اعمال نمايند.
برای تعیین اینکه آیا بیماری اخیر ناشی از عفونت ویروس دنگی است، پزشكان بایستی موارد زیر را بررسی کنند:
آزمایش تب دنگی در طول مرحله حاد، با یکی از این آزمایش هاي زير انجام مي شود:
1.آزمایش اسید نوکلئیک(NAAT) به عنوان مثال RT-PCR و آزمایش آنتی بادی IgM
2.آزمایش آنتی ژن NS1 و آزمایش تشخیص IgM
آزمایش سرولوژیک IgG تک نمونه ای برای تشخیص بیماری دنگی حاد توصیه نمی شود زیرا این آزمایش ها ممکن است آنتی بادی های ناشی از بیماری دنگی یا سایر عفونت فلاوی ویروس ها را که در گذشته رخ داده است، تشخيص دهد.
بیماران عفونت دنگي با تغییر نتایج IgG منفی به مثبت در نمونه های دوتایی گرفته شده (نمونه اول در طول هفت روز اول بیماری و نمونه دوم پس از فروكش كردن علائم) در گروه عفونت های دنگی فعلی طبقه بندی می شوند.
در افراد علامت دار آلوده به ویروس دنگی،RNA ویروس دنگی با آزمایش مولکولی در طی 0 تا هفت روز اول بیماری قابل تشخیص است. پس از روز هفتم، آزمایش های مولکولی دیگر آنقدر حساس نمي باشد.
با آزمایش NS1 (وجود پروتئین غیرساختاری ویروس دنگی) در مرحله حاد، عفونت ویروس دنگی قابل تشخیص است. آزمایش NS1 به اندازه آزمایش مولکولی در 0 تا هفت روز اول علائم بیماری دنگی حساس است. پس از روز هفتم، آزمایش وجود پروتئین غیر ساختاری ویروس دنگی دیگر آنقدر حساس نمی باشد.
آزمایش آنتی بادی IgM عفونت های اخیر تب دنگی را پس از روز سوم بیماری شناسایی مي کند. این آزمایش به ویژه پس از روز سوم بیماری، بایستی بر روی نمونه هایی با نتایج NS1 و PCR منفی انجام شود. تفسیر نتایج مثبت IgM به دلیل واکنش متقابل با سایر فلاوی ویروس ها مانند ويروس زیکا پیچیده می باشد.
همه بیماران مشکوک به تب دنگی بایستی بدون منتظر ماندن برای نتایج آزمایشات تشخیصی، درمان مناسب این بیماری را دریافت کنند. پزشکان بایستی شوک ناشی از این بیماری را کنترل کنند و خطر عوارض ناشی از افزایش نفوذپذیری عروقی، نشت پلاسما و آسیب اندام را کاهش دهند.
آزمایش تب دنگی را می توانید در آزمایشگاه رازی با جوابدهی 3 روزه انجام دهید.